Home Referenties Renovatie kasteel van Ashford

Renovatie kasteel van Ashford

Renovatie kasteel van Ashford

Het kasteel van Ashford is een middeleeuws kasteel uit de 13de eeuw dat in de loop van de eeuwen werd gerestaureerd en vergroot.

Na een barbaars gevecht tussen de toenmalige bezitter Burgos en Sir Richard Bingham, Lord President of Connaught, kwam Ashford in 1589 onder het gezag van Bingham. Het district werd door hem uitgebreid.

Door een erfenis kwam het kasteel rond 1670 in het bezit van de Browne familie. Zij bouwden een jachthuis in de stijl van een 17e eeuws Frans kasteel. De tweekoppige adelaar die zich nog steeds op het dak bevindt, is het wapenschild van de familie Brownes.

In de late 18e eeuw kwamen aftakkingen van de familie in het kasteel wonen. Begin de 19e eeuw werd Thomas Elwood, de bemiddelaar van de Brownes , aangesteld om in het kasteel te wonen.

In 1939 werd Ashford een gerenommeerd hotel, gekend voor zijn jacht- en visactiviteiten.

Regisseur John Form gebruikte in 1951 het kasteel en de omgeving voor de opnames van de film The Quiet Man.

Recenter werd het kasteel gebruikt als set voor “French Court” in het middeleeuws drama Reign

Sinds november 2011 is het hotel opgenomen in de Tifco Hotel Group. In september 2012 werd het hotel door Condé Nast Traveler bekroond als beste resort in Ierland en zelfs derde beste in Europa.

In dit hotel verbleven reeds vele artiesten, presidenten, koningen en andere vooraanstaanden zoals John Lennon, George Harrison, President Ronald Reagan, Brad Pitt, …

Begin 2015 kreeg het hotel een grondige renovatie. Alle 820 ramen werden vervangen, het dak werd vernieuwd en de gevels werden hervoegd. Hiervoor werd het kasteel ingepakt in de Verisafe 300µ krimpfolie.

Gerelateerde referenties

Bedrukte steigerzeilen Novum aan de Schie
Werfcommunicatie

Schiedam

Bedrukte steigerzeilen Novum aan de Schie

Renovatie kathedraal van Rouen
Krimpfolie

Rouen

Renovatie kathedraal van Rouen